Vintagebutiken i Primrose Hill av Annie Darling

Sophy vill bara lämna livet i London för de australienska vidderna. Där bor hennes farmor och farfar så hon behöver inget visum, utan har rätt till medborgarskap, bara hennes pappa Johnno hittar rätt papper. Eftersom hon behöver pengar till flygbiljetten också, så tar hon motvilligt jobb i pappas butik med begagnade kläder. Hon väntar sig en halvsunkig 2ndhandbutik, men hamnar i en vintagebutik på fina gatan. Det är vackert, dyrt och Sophy har inte så mycket erfarenhet av det gamla modet. De andra tjejerna i butiken undrar lite vad Sophy gör där, och butikschefen Phoebe är mycket skeptisk. Charles är en stilig, välklädd, ädelstensexpert som samarbetar med butiken.  Han tar sig an uppdraget att utbilda Sophy i kläder, designers och accessoarer. Sakta växer hennes intresse för både vintagekläder och Charles, även om han förstås är homosexuell(!).
Frågan är om Sophy kommer iväg till Australien? 

Det är en härlig feelgood fylld med kärlek, svårigheter och mod. Jag gillar hur karaktärer och miljöer är beskrivna, det är inte svårt att visualisera det. Det ska bli intressant att följa hur den här serien tar sig, jag tyckte mycket om hennes första serie om Bokhandeln för ensamma hjärtan. (Använd sökrutan, så får du upp mina recensioner på dem med).


Utgiven av Historiska Media
År: 2023
ISBN: 9789180503587
Antal sidor: 394

Vintagebutiken på Primerose Hill av Annie Darling