Dotter av jord av Ann-Catrin Mattsson

Serie Jordfödd (del 1)

I mitten av 1600-talet rasar krig i hela Europa och Ailea behöver lämna sitt älskade Irland med sina föräldrar, för att söka fristad i Skottland. Magy bor i byn de hamnar i och hon kan den magiska örtläkekonsten. I Ailea ser Magy en sällsynt gåva, som är både en välsignelse och en förbannelse. 
Samtidigt i Italien börjar Roderick sin utbildning vid krigsskolan, under den mästerliga Muccio. Han är hetsig och lär sig snabbt, men inte utan blåmärken. Men att kriga är ett blodigt och ensamt liv. Är den unge pojken redo för det? 
På nätterna möts de båda i drömmarna. Det finns en uråldrig kraft som kopplar dem samman, även om de båda ungdomarna är omedvetna om detta. 

Boken är en underbar äventyrsberättelse som drivs av våldsamma krig, ödets makt och de två som är bundna till varandra. Det är ett kärleksdrama mellan Ailea och Roderick som pågår på nätterna och i dagdrömmarna, men än har de båda inte mötts. Både miljöer och karaktärer är vackert beskrivna vilket gör det enkelt att måla upp alla bokens olika scener. 


Utgiven av Word Audio Publishing
År: 2024
ISBN: 9789180008396 (pocket) 
Antal sidor: 316

Dotter av Jord av Ann-Catrin Mattsson