Solnedgång över Seagrove av Rachel Hanna

Trots att båda döttrarna blivit vuxna och flyttat ut, ser Julie ljust på framtiden. Nu ska hon och hennes man sedan 20 år, Michael, äntligen flytta till ett strandhus som de pratat om i många år. En dag kommer mannen hem, en sen kväll, och berättar att han har en ny kvinna. Och en son. Han tänker minsann inte flytta någonstans med henne, utan istället packar han för att flytta till sin nya familj i Boston.
Julia blir helt förkrossad. Det kom som en total överraskning och hon vet inte hur hon ska kunna bygga upp sig på nytt. Helt spontant köper hon ett billigt hus på en liten ö i South Carolina och det visar sig vara mer fallfärdigt än beboligt. Dessutom kommer hennes mamma på oanmält besök och efter att hon luftat allt hon tänker om huset, inte så mycket positivt, så berättar hon att hon tänker lämna kvar Julias syster tills de är sams igen. De har inte pratat med varandra på många år!
Tur ändå att det är en liten ö och det finns gott om söderns vänlighet hos grannarna.
När skilsmässan drar ut på tiden och Julies man hamnar i en bilolycka ställs allt på sin spets. Hon som närmast anhörig (fru) blir ansvarig för hans rehabilitering. Vad hände med den nya kvinnan? Går det att laga ett hus och en trasig familj samtidigt?

Vad tycker jag?

Det är en sommarvarm feelgoodbok om att bryta upp mitt i livet och ändå våga satsa på sin dröm. Att våga lita på andra, men även på sin egen magkänsla. Det var mer än en gång jag blev lite irriterad över naiviteten hos Julia, men det är lätt att stå utanför och titta på. Att uppleva något själv är alltid svårare. Det är första delen i serien och jag tänker minsann läsa nästa del också. Det där slutet var inte vad jag väntade mig! 


Utgiven av Word Audio  Publishing 
År 2024
ISBN: 9789180008730
Antal sidor: 186

Solnedgång över Seagrove av Rachel Hanna