Läk ditt sinne, befria din kropp av Pernilla Rasiwala 

En berättelse om att läka från kroniska tillstånd.

Ännu en självhjälpsbok! Eller kanske inte? Går det att tänka sig frisk och ta sig ur det som sjukvården bedömt som ett kroniskt tillstånd? Författaren tog sig från en vardag med långtidscovid och hypotyreos (brist på sköldkörtelhormon) till ett liv i välmående och kontroll. Och vi får följa med på resan. På baksidan står det: “Oavsett om du lider av fysisk smärta, utmattning eller emotionella obalanser så kommer du att finna hopp, styrka och vägledning i boken.” och det känns lovande. 

Hon beskriver enkla metoder som uppmuntrar kroppens egen läkande förmåga. Det handlar om vad stress är och hur en kan hantera den. Om kopplingen mellan kropp och sinne och hur man kan återknyta kontakten, om den har brustit. Om meditation, yoga, Reiki healing och en hel del annat en kan prova på. Boken har faktarutor om den metod som beskrivs, tillsammans med övningar och reflektionsfrågor. 

När jag läste fanns det mycket jag kände igen. Mycket påminnelser kring sånt jag egentligen vet och det fanns övningar jag provade. Spännande att så mycket händer när en låser upp vissa saker i hjärnan. 

Egen erfarenhet: 

Jag lever själv med kronisk smärta och nedsatt funktion sedan 15-20 år tillbaka. Läkarna hittar ingen orsak, men att jag har problem är alla överens om. Troligen har jag haft en stroke, även om det inte går att säkerställa. Jag har levt på tabletter för att kunna ta mig upp ur sängen. En period var jag så dålig att om jag tog mig hemifrån, så var det med rollator. Nu ser min situation helt annorlunda ut, även jag har provat det mesta genom åren. Boken var en bra påminnelse till vad jag har gått igenom och ni som funderar på att våga prova- gör det. Det är inget som skadar, eftersom du bara aktiverar din egen kropp. Det finns ett ljus, även om det är svårt att se. Denna bok kan vara ett första steg. 


Ugtgiven av Lava Förlag
Utgiven 2023
ISBN: 9789189825529
Antal sidor: 176 

Läk ditt sinne- befria din kropp av Pernilla Rasiwala

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *