Sommargästen av Anna Sundbeck Klav

Agneta känner sig ensam och bestämmer sig för att hyra ut ett av rummen i det vackra huset i Mölle. “Villa tennsoldat” är i alla fall alldeles för stort sedan hon blev ensam. Agneta har inte riktigt kommit över vetskapen om att maken strax före sin död berättade att har en dotter efter ett snedsteg för många år sedan. Känslan skaver, för hon saknar ju honom ändå. Rummet hyrs av Sophie som vuxit upp med sin mamma i Danmark. Hon är impulsiv och rättfram. Hon har kommit till Mölle för att hennes pappa, som hon inte haft så mycket kontakt med, kommer härifrån.
De båda kvinnorna delar en sommar med hisnande äventyr, djupa samtal och hemligheter. Sakta lär de känna varandra och en stark vänskap växer fram och snart inser Agneta vem det är som kommit till henne. Hur ska hon hantera det? Och hur ska hon kunna förklara deras band för Sophie?

Det är en varm och stillsam bok, fylld av både sorg och lycka, vänskap och besvikelser. Om hemligheter som ställer till det och ändå kan bli något bra när (om) man får rätsida på det. Det är en feelgood, med både humor och svärta. Jag gillar hur miljöerna och karaktärerna är beskrivna. Havsvindens salta doft kan jag nästan ana när jag läser. Den gröna trädgården och det vackra huset är så väl beskrivet!


Utgiven av HarperCollins
År 2022
Antal sidor: 305
ISBN: 9789150967401

Sommargästen av Anna Sundbeck Klav