Oslagbar av CN Persson

Anton bor i Skottholm, är 16 år, superduktig i skolan och dessutom killen alla vill hänga med.
Han bor i den fina delen av staden med sina adoptivföräldrar Alex och Caroline. Det är en delad stad, ett delat folk och familjen lever ett dubbelliv. Både Alex och Anton är Super, de har superkrafter. Axius kan flyga och Maddoxx kan teleportera sig, något de använder för att hjälpa människor. 

Det finns dock en del människor som av misstänksamhet och rädsla grundat gruppen Mänsklighetens sista hopp, vilka vill utrota alla Super. Det är många som förföljs, tillfångatas och försvinner. Vem är det som frågar runt om Anton? 

Trots hotet så lever Anton ett vanligt tonårsliv med vänner, fest, alkohol och strul med tjejer. Och en hel del träning för att förstärka sina superegenskaper. Något som han på tonåringars vis försöker undvika så gott det går. 

Han är upp över öronen förälskad i Nora, men på nåt sätt så drar alltid Sandy, skolans snyggaste tjej, till sig han uppmärksamhet. Efter en fest har han oplanerat och oskyddat sex med Nora, som leder till graviditet. Hur ska de lösa det? De är ju bara barn själva och långt ifrån redo att bli föräldrar.
Och hur reagerar Nora på att Anton har ett alterego som Maddoxx och är Super? 

Det är en spännande ungdomsbok som tar upp ett oväntat ämne, som tonårsgraviditet. Med mycket tonårsdrama och hög igenkänning för många i den åldern. Kärlek, vänskap, svek, lögner och tankar. Jag skulle vilja veta mer om Supers och Maddoxx bakgrund. Hur funkar organisationen? 

Bra debutbok som är välskriven i både miljö, karaktär och historia. Slutet är oväntat och jag ser fram emot nästa del och hoppas på mer Super- information. 


Boken är utgiven av Visto förlag
ISBN 9789178851959