Kär och galen i bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling

Det här är den tredje delen i serien om bokhandeln Happy Ever After.
Här kan du läsa min recension för del ett och del två.
Boken går alldeles utmärkt att läsa fristående. 

Vi får återigen besöka Posys mysiga bokhandel i London. Den här gången är det den färgstarka Nina, som älskar tatueringar och retrokläder, som är huvudperson. Ninas vision av den stora kärleken baserar hon på Heathcliff och Catherine i Svindlande höjder, något som är svårt att matcha för de stolpskott hon avverkar i dejtingapparna. 

En dag kommer Noah in i bokhandeln. En kostym-och-slips-konsult som Posy har anställt för att få ordning på ekonomin i bokhandeln genom att se över verksamheten. Han smyger runt bland hyllorna och Nina känner sig övervakad. När hon dessutom inser att de gick i samma skola, blir hon än mer generad. Då hade han tjocka glasögon och var skolans största nörd och mobbades bland annat av hennes egen bror. 
Eftersom Noah inte alls är det hon söker hos en pojkvän, så är det enkelt att prata med honom. Samtal följer på samtal och det leder till en och annan rolig incident. 

Som så ofta i feelgood så är det tydligt vilka som är huvudpersoner och dansen mellan Nina och Noah är som den ska vara.  Jag gillar alla karaktärer, (tillochmed den ganska odrägliga Sebastian!) Den mysiga butiken Happy Ever After med romantiska böcker i en gränd i London och ett spretigt persongalleri gör att det är en trivsam samling vänner som jag gärna besöker.
Det kommer en bok till i höst, med jultema och den handlar om Tom och Matilda. Den ser jag fram emot!


Boken är utgiven av Historiska Media
ISBN: 9789177894933