Resenären och banemannen av Tommy Gustavsson

En vårkväll hittar Graldek en svårt nedkyld och medvetslös man vid sidan av gläntan han har sett till att de andra invånarna i den lilla staden Bolgat lixom har glömt bort. Han hjälper mannen hem och försöker komma på vem han är. Mannen har tappat minnet, men man kallar honom Ric. Graldek misstänker och hoppas att Ric är den sk Resenären som de gamla legenderna pratar om? Den som ska återkalla gudarna till världen och återställa balansen.  

Händelser leder fram till att Graldek lämnar Bolgat, för att leta reda på information om den Baneman som också nämns i profetian. Strax där efter måste även Ric lämna staden, av andra skäl

Det är ett mörkt äventyr och en intensiv resa som avslöjar många hemligheter. Ska Ric få tillbaka sitt minne och hitta sin identitet? Vem är Graldek, egentligen, och kommer hitta den fullständiga profetian?  
Det är en välskriven bok med en snygg väv, men bitvis tycker jag att det blir lite rörigt. Det kan mycket väl bero på min egen koncentrationsförmåga. Det är mycket ovanliga namn och platser att hålla koll på, men det funkar när jag väl kommer in i boken. 

Och vilket slut. Det var väldigt väldigt oväntat! 


Boken är utgiven av Fantasiförlaget
ISBN: 9789198602104
Antal sidor: 446.