Det lilla pensionatet i gröna dalen av Marie Sammeli

Den tredje delen i serien om Julia, som lämnade Stockholm för ett liv i Kapstaden. Där blev det inte riktigt som hon hade tänkt sig, men det börjar ordna upp sig. Hon bor tillsammans med veterinären Max och två hundar. Sonen Theo är hemma varannan vecka, den andra bor han med sin pappa och hans nya fru, vilken gärna ser Julia som en av sina bästa vänner. Själv känner hon inte riktigt likadant.  

När ena ägaren till vingården Julia jobbar på blir dålig, så blir det förändringar även där. Julia kommer inte riktigt överens med det nya paret. Allt strular till det, men på nåt sätt gör hennes positivitet att hon alltid landar stadigare än innan det började blåsa. 

Miljön i Kapstaden i är fantastiskt beskriven. Så härligt! Jag gillar att det inte bara är sådär ‘feelgood-problematiskt’ utan det tas upp svåra ämnen. Det är viktigt att komma ihåg att det du ser och bedömer av en person är bara det som du FÅR se. Det kan finnas rätt mycket bakom fasaden som påverkar någons beteende. 

Det är lite kul med hänvisningarna till Halmstad. Jag gick på Kattegattskolan och Laxivalen som omnämns i boken, var en stor grej- då.

De två tidigare böckerna i serien kan du läsa om här:
Det lilla galleriet i solen
Den lilla vingården vid bergets fot


Boken är utgiven av Bladh by Bladh
ISBN: 9789188917706
Antal sidor: 299.