Otillräcklig av C N Persson

I uppföljaren till ”Oslagbar” möter vi återigen Anton. Han även går under namnet Maddoxx och kan teleportera sig, tack vare sina superkrafter. Han överlevde attacken från Mänsklighetens sista hopp och han lyckades rädda sin nyfödda dotter Lilly. Vardagslunken kommer åter med skola, träning, vänner och festande. Lite för mycket festande. Men än kan han inte slappna av, det är inte över. Kraven på Skottholms medborgare att ange bekanta för provtagning, för att se om de bär supergenen, ökar. 

Det börjar dyka upp graffitti om Supers Förenade, en grupp som börjat slå tillbaka. Med våld kräver de mänskliga rättigheter åt alla Supers. Och de vill att Anton ska bli en av dem även om Axius, hans pappa Alex säger att det är fel väg att gå. Anton försöker verkligen göra vad som är rätt för att skydda sin familj. Samtidigt som Anton hittar en bror han inte visste om, så blir snart Kent Johansson, han som vill döda Maddoxx, frigiven. 

Att vara tonåring, superhjälte och pappa är ingen lätt kombo. Tur att han har Caroline, Alex, Peter och de andra som ställer upp för honom. Men vem kan han egentligen lita på? 

Det är en stark uppföljare och jag gillar att karaktärerna utvecklas och tar plats. Relationer och fester är en stor del, liksom grupptryck och känslor, som det är i övre tonåren.  Det gillar jag! 

Men vilket jäkla slut! Fördelen är ju att det bara måste komma en bok till..


Boken är utgiven av Visto förlag
ISBN: 9789178854370
Antal sidor: 341