Alma Freng och solfångarna av Ida Tufte Michelsen

Alma Freng bor själv med sin pappa Simon och hunden Burre. De flyttar runt mycket i hela Norge och Alma känner sig aldrig riktigt hemma någonstans. Svårt med nytt hus, ny miljö och framförallt ny skola!
En dag ringer en tant Elionora på dörren och Simon blir heltokig. Alma får INTE prata med henne. Det visar sig att det är Almas farmor och självklart möts de i hemlighet, medan Simon är på jobbet. Det är inte den enda hemligheten.
Elionora är solfångare och kan därför styra tiden och flyga på en solstråle. Tydligen är Alma det också, hon ska bara hitta rätt frekvens och lära sig hur man gör. Alma är både nyfiken och rädd. Varför har inte hennes pappa berättat detta? 

Samtidigt vecklar sig en korrupt statsledning upp. I parlamentet, där Simon jobbar, finns det folk som jagar och fängslar solfångare. Därför lever dem i en undanskymd värld, men anser att de som övergett sina solfångar-egenskaper är de som lever i skuggan.
Vad har Elionora- och Simon- med det att göra, och var passar Alma in? 

En stark debut som byggt upp en helt ny magisk värld i bitvis högt tempo, fylld med spännande detaljer och karaktärer. Smidigt att låta läsaren ta del av solfångarnas magi och parallella värld, samtidigt som Alma får mer och mer insikter själv.
Jag hoppas jag får möjlighet att läsa fortsättningen. Del två är på gång! 


Boken är utgiven av Alfabeta
ISBN: 9789150121629
Antal sidor: 312