I rättvisans skugga av Malin V Olsson

Detta är tredje delen i serien och en direkt fortsättning på de tidigare: 
Universums mörka hemlighet 
Av stjärnstoft är vi komna

Veronika och Harvey får i uppdrag att åka till provinsen Norra Europa och hämta gammal sjukvårdsutrustning i ruinerna från ett fältsjukhus från tredje världskriget. En utrustning som sedan ska vidare till Saturnus regering som har köpt den. Det till synes enkla uppdraget förvandlas snart till en mardröm och Harvey drabbas av en livsfarlig sjukdom. En som är utrotad sedan länge. Veronika ställs dessutom inför rätta för ett brott hon inte begått. Till hennes försvarare anmäler sig Andréa Porter, kapten Porters mamma.

För att rädda sin kollega så ger sig Veronika, trots utreseförbud, och övriga teamet ut på ett resa långt ut till solsystemets ytterkant. De möter gamla fiender som gärna vill se dem misslyckas, men får även hjälp från oväntat håll. 

Åh vad jag tycker om att komma tillbaka till de här härliga vännerna. Jag gillar att Veronica har vuxit, även om det bara gått ett par veckor sedan förra boken. Boken är mycket välskriven, språket flyter bra och karaktärerna är väl utformade.Romantiken som spirar mellan Veronika och kapten Porter är så ljuvlig. Boken är ruskigt spännande och miljöbeskrivningarna från det framtida jordklotet och övriga planeter är detaljerade. Så svårt att sluta läsa.

Jag väntar inte bara på den fjärde, avslutande boken, utan även på filmen. 
Vilken film det skulle bli! 


Boken är utgiven på Visto förlag 
ISBN 9789178855810
Antal sidor: 376