Av stjärnstoft är vi komna av Malin V Olsson

Min recension om bok ett; Universums mörka hemlighet.

Bok två börjar precis där bok ett slutade. Det gillar jag! Så har du inte läst bok ett- gör det först. Och det finns en viss risk att du tycker att jag förstör spänningen om du inte har gjort det. Men vet du vad?
Detta är en recension på del två!

Iallafall…

Allt är kaos.
Vårt team har förändrats, några dog i förra boken, däribland den åldersstigne kapten Lundegard. Det ledde till att kapten Porter nu är bas för teamet. Det har tillkommit några nya personer och hela kemin i gruppen förändras.

Vulkanen Olymps Mons på Mars har märkliga utbrott som ställer till med oreda över hela universum. Den sprutar ut antimateria. Men hur ska de få stopp på den? Risken att universum försvinner helt är så stor att jordens samlade regering och det intergalaktiska handelsförbundet helt förnekar det. Det gör det hela lite svårare att jobba för att förhindra det som ser oundvikligt ut.
HUR ska man stilla en aktiv utomjordisk vulkan så den inte raderar hela mänskligheten, oavsett vilken planet de bor på?

Teamet kämpar på och hamnar i märkliga situationer.
Raavu och Veronica är sambos, men jobbar han inte lite väl nära Medéa? Hon som är supermodell från Mars, gör Veronica galet svartsjuk…
Mitt i all kaos, som inte så många mer än teamet känner till, så ska de ordna höstbal på California space center. Det blir ett trevligt avbrott att fokusera på dans, dekorationer och fina kläder även om dansen blir lite mer intensiv än den brukar.

Och vad som händer på Venus, stannar på Venus- eller hur?
Även om det är svårt att dölja att Harvey och Cordelia låtsades vara gifta. Och att några monarker från Neptunus försökte ta livet av Kapten Porter!

Jag saknar lite miljöbeskrivningar och dagbokskänslan jag gillade så mycket med första boken, är inte kvar. Men det gör inte så mycket, för berättelsen flyter bra.
Jag är rätt nöjd med hur det utvecklar sig, på det personliga planet för Veronica. Men jag är inte riktigt nöjd med att det blir en låååång väntan på del tre i boken.


Boken är utgiven av Visto förlag
ISBN: 9789178851805