Skuggpenseln av Joseph A Davis 

I den tredje boken i serien “Kampen om Tusenvärld” är det snart dags för sommarlov. Julia och hennes lillebror Edvin har fått presenter från sin mamma, en dagbok och ett par manschettknappar, som deras pappa Den store skaparen Henrik Andersson har gjort. Barnen ska snart resa tillbaka till Tusenvärld för att fortsätta sin utbildning vid Pallantors akademi. Denna gång så följer deras mamma med och till deras stora förvåning så verkar hon känna Pallantu väldigt väl. Om det har barnen väldigt blandade känslor.

I Tusenvärld håller Pallantors vita murar på att tappa sin kraft och staden är på väg att förlora sitt skydd mot fördunklarna. De har redan ödelagt flera domäner och nu är Pallantor på tur, och staden gör sig redo för en stor strid. Julia letar i pappas gamla dagbok efter information som kan rädda dem. Hon hittar fler hemligheter än den hjälp hon söker. Kan hemligheterna vara värre än striden de står inför? Samtidigt som Pallantu utbildar henne vid akademin, så får hon vägledning av Malvus, den stora skaparens tjänare, i drömvärlden.   

Boken är väldigt spännande och det är roligt att få följa med på vidare äventyr i en så välbyggd värld som Tusenvärld är. Det är en kamp mellan gott och ont och en ständig fråga om vem Julia ska lita på.
Illustrationerna är så fina och ger ytterligare ett lager till berättelsen.
Även om boken är skriven för 9-12 år, så är den välskriven och jag tyckte mycket om att läsa den. 

Här är länkar till mina recensioner av de andra böckerna i serien;
Del ett: Dunkelstjärnan  Del två: Spegelbilden


Boken är utgiven av Stevali barn 
ISBN 9789189228344
Antal sidor: 250