Kvarteret Ekorren av Ann-Charlotte Persson 

När Monas man helt oväntat dör lämnar han efter sig ett framgångsrikt bilföretag som dottern Ebba ska fortsätta driva. Till deras stora förvåning, ärver de även ett ganska  nedgånget affärskvarter. De hade ingen aning! Varför har han inte berättat att han äger fastigheter? Mona går hon en sväng bland butikerna i kvarteret och funderar över varför hennes man låtit husen bli så slitna. Det är inte bara lokalerna som är deppiga, utan även personalen i affären behöver livas upp. Så istället för att sälja så funderar Mona på vad hon kan göra för att skaka liv i den döende stadsdelen, med skoaffär, garnbutik, fiskdelikatess, ett välbesökt café och flera lägenheter. Hon lär känna personerna i butikerna och får både nya vänner och fritidsaktiviteter. Medan Mona planerar renovering och granskar fastigheterna så hittar hon ledtrådar till en annan mörk hemlighet som hennes man burit på under många år. 

Det är en feelgood bok om sorg, ilska, vänskap och försoning. Och att våga ta det där steget mot något nytt och att bygga upp sitt liv igen när allting man trodde fanns, plötsligt kraschar.  Alla karaktärerna är välskrivna och miljön är ljuvligt beskriven. Relationen mellan Ebba, som varit sin fars dotter, och Mona växer med boken. Jag känner så med Mona, genom hela boken, och jag är glad att hon finner vänskap och styrka i det att hon var tvungen att städa upp sin makes eftersatta åtaganden. 

Tidigare har jag läst andra feelgood-böcker av författaren: 
Jul i Fågelkärr
Sommar i Fågelkärr


Utgiven av Lind & Co
År: 2022
ISBN: 9789180182652
Antal sidor: 342

Kvarteret Ekorren av Ann-Charlotte Persson