Resa sig ur askan av Eva Gussarsson 

Så står hon där framför herrgården, lycklig trots husets dåliga skick. Men det är Marilyns och hon bor där nu tillsammans med Felicity och Oscar. Det finns massor att göra och de kämpar alla med att få ordning på huset och mot sina egna inre demoner. För demoner bär de alla tre. En kväll bryts tystnaden av ett skrik som hörs över nejden. 

F känner lugnet i skogen, ett lugn som aldrig riktigt lägger sig inom henne. Hon kan aldrig glömma sitt förflutna och hon flyr fortfarande från mannen som skadat henne så. Fast han är död, kan hon inte känna sig riktigt säker. Så var det då det där skriket, som ett eko från hennes egna förflutna. Varifrån kommer det och finns det nån möjlighet för Felicity att stanna kvar hos Marilyn? Nu när hon har sitt barnbarn Oscar hos sig, vill hon väl inte behöva ta hand om Felicity också?

Boken tar vid där ’Bränn allt som var’ slutade. Men den behöver man inte ha läst. Det är en välskriven, obehagligt mörk berättelse om relationer, rädsla, hämnd, och vänskap. Och att våga stå stark för någon annan skull. Miljöerna är målande beskrivna och karaktärerna komplexa och intressanta. Det ligger en lågmäld spänning över hela boken, som hela tiden bubblar och varnar för fara. 
Jag blir mest sorgsen över att de tre inte riktigt pratar med varann, av rädsla förstås, men så mycket bättre det hade gått för dem om de öppnat upp och delat med sig. 


Utgiven av Lava förlag
År: 2023
ISBN: 9789189723054
Antal sidor: 352

Resa sig ur askan av Eva Gussarsson