Allt du inte säger av Krillan Ahlsén 

Iris bestämde sig för att behålla sin pappas hus på Österlen och bor där nu permanent, tillsammans med Mårten. Hon arbetar på lokaltidningen och hon får i uppdrag att skriva om ett komplicerat vårdnadsärende. En väl ansedd familj är fosterfamilj åt en pojke, vars föräldrar knarkade. Nu är mamman ren sedan länge och vill ha tillbaka sin son. Iris ser sin möjlighet att få skriva den storyn som visar chefen vad hon verkligen kan och påbörjar intervjuerna. När den ena intervjupersonen hittas död hemma, så dras Iris in i fallet och söker efter sanningen på egen hand. 

Hennes dotter Rosa hamnar på Maria Ungdom efter en utekväll och får spendera resten av sommaren på Österlen hemma hos Iris. Det är allt annat än smärtfritt då deras relation var sårig redan från innan. Nu måste de våga lita på varandra. Det är svårt när Rosa av misstag blir indragen i en droghandel och behöver be Iris om hjälp.

Iris förhoppning om en lugn och härlig höst går helt om intet. 

Det är en psykologisk thriller som gräver djupt i relationen mellan förälder och barn. Språket är drivet, miljöerna är fint beskrivna och personerna är enkla, vardagliga personer som är lätta att känna igen sig i. Boken tar upp hur lätt det är för ungdomar att hamna i fel sällskap, som kan ge konsekvenser för hela familjen. Och ett ständigt aktuellt ämne med barn som hamnar i kläm när den biologiska föräldern vill ha vårdnaden tillbaka. 

Det här är den andra boken i serien om Iris Lund. Den första heter Faller jag, faller du och är superbra, den med.


Utgiven av Bokfabriken
År: 2023
ISBN: 9789180312455
Antal sidor: 319

Allt du inte säger av Krillan Ahlsen