Sällskapet av Sarah Penner 

I slutet av 1800talet är tron på andar och annat övernaturligt stor i London. Det finns de som säger att det går att tillkalla ett mordoffers ande och med det fastställa identiteten på mördaren och en av de främsta i yrket är Vaudeline D’Allaire. Hon arbetar numer i Paris, men var flitigt anlitad av både änkor och polis innan hon lämnade London med fara för sitt liv. I lära hos Vaudeline går Evie som till sin syster Lenna’s stora förtret tror på allt helhjärtat. Lenna tror på det hon kan se och ta på.

När Evie dör söker Lenna upp Vaudeline i Paris för att försöka ta reda på vad det var för mysterium som lockade hennes syster så. Det blir en omtumlande upplevelse och de båda kvinnorna reser i hemlighet tillbaka till London för att hjälpa det ansedda seanssällskapet reda upp en del brott. Intresset för andevärlden frodas och underhålls av framförallt män som ser en möjlighet att göra pengar och utnyttja kvinnor. Vem är på riktig och vem är fejk? Kommer de lösa fallet eller blir de nästa offer?  

Det är en ockult värld av falskspel, förhoppningar och död i ett historiskt, väl detaljerat London. Starka kvinnor som inte drar sig för att utmana männen i en tid när kvinnan skulle vara tyst och gift.  I slutet av boken skriver författaren om viktorianska begravningsseder, och recept på begravningsfika. Och om du vill göra ett eget magiskt ljus, så får du reda på hur! Jag tycker om boken men jag gillade hennes första, Giftmakerskan, bättre. 


Utgiven av Harper Collins 
År: 2023
ISBN: 9789150975482
Antal sidor: 345

Sällskapet av Sarah Penner