Pärlsystern, Ceces bok, av Lucinda Riley

Pärlsystern, CeCe, är den 4 systern som kom till Atlantis. Bara ett par månader efter Star, så de har levt ett symbiost liv. CeCe har pratat och Star har stått i skuggan.
Efter Pa’s död tog Star tag i sitt brev och hittade sina rötter och även en ny familj, en man att älska och ett eget ljus att stå i. CeCe som alltid har varit den som fört Stars talan, blir rotlös och vilsen.
De bor i London, efter att Cece fått en massa pengar i arv och köpt en lägenhet där. Hon skulle plugga konst, men kände sig bara utanför och okunnig. Hon kunde inte anpassa sig till lärarnas tyckande och när så Star gav sig iväg så rasade allt. Hon bestämde sig för att dra till Thailand för att komma bort från allt. Med sig i bagaget har hon brevet från Pa och som säger att hon ska leta upp Kitty McBride.

I Thailand möter hon Ace, en stilig yngling som håller sig på sin kant, men bjuder in henne att bo i sitt hus. De kommer varann nära, men han vägrar berätta något om varför han är där. Han hjälper henne i sökandet efter sina rötter och hon bestämmer sig för att fortsätta resan mot Australien, där hennes saga verkar ta sin börjar. När hon landar möter hon Chrissie som hjälper henne på alla sätt hon kan. Kan hon fylla saknaden efter Star? Resan går långt norrut, till Alice Springs och Broom. Det som en gång var pärlfiskarnas hemmahamn har kopplingar till CeCes eget liv.
Hennes möte med Ace genomsyrar hela hennes vistelse i Australien och frågan är om hon kan hitta tillbaka till sin lust att måla?

Kitty Mc Bride är från Skottland och hennes far är pastor. Han skickar iväg henne som kammarjungfru till en socitetsdam som ska åka till Australien för att hälsa på sin syster.
Systern har två söner, Andrew och Drummond. De är enäggstvillingar vilket de gärna spelar på. Hon faller handlöst i den ena, men gifter sig med den andra. Det låter superdumt, jag vet, men det finns gott om anledningar till det.
Andrew är en av pärlfiskarnas största ägare och tillsammans med honom får Kitty en son. När Andrew, Drummond och deras far omkommer så är det sonen som ärver allt. Och Kitty blir förmyndare för hela imperiet. Hon driver det att bli ännu större tills sonen blir 21 och ska ta över. Frågan är om Andrew verkligen dog?
Kitty lever till hon blir riktigt gammal så det blir rejäla tidshopp i hennes berättelse.
Snyggt vävt!

Det är en bok med många vändningar och det är svårt att sluta läsa.
Jag gillar känslan när varje ny människa som introduceras i handlingen kan vara Ceces släkting. Det är mycket australiensisk ursprungsberättelse, om hur de vita männen kom och tog över för urbefolkningen. Slavhållandet. Orättvisor. De kristna missionsstugornas arbete och självklart så finns det verkliga kopplingar till personer, händelser, myter och annat även i denna boken. Dessa kan du läsa om här, om du vill. Eller vänta till efter du läst boken. Jag tycker att det är intressant att kunna läsa om den verkliga historien.


Länkar till de recensionerna jag skrivit om de tidigare böckerna.
Maias bok, del 1
Allys bok, del 2
Stars bok, del 3


Boken kommer från Strawberry förlag / Bazar förlag
ISBN 9789189057265