En vinterkyss i bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling

Det här är den fjärde och sista boken i serien om bokhandeln ‘Happy ever after’ på Rochester Mews i London. Julen närmar sig och butiken är inte riktigt i ordning. Posy är höggravid och kan inte styra som hon vill. Nina drog till USA med Noah och har inte kommit tillbaka än. Verity har en stor nyhet även hon- Hon tänker lämna sitt rum i lägenheten ovanför butiken och flytta ihop med sin Johnny. Det är en nyhet som den tystlåtna Tom tar emot med glädje – Han är mycket intresserad av att ta över rummet.

Men det är även Mattie, som driver tesalongen som ligger i anslutning till bokhandeln. Väl där inser de att Sams gamla rum också är tomt så de bestämmer sig för att ta varsitt rum. Inte helt utan problem eftersom att Tom och Mattie alltid bråkar med varandra. Det enda de är överens om är att julen är överskattad! Tyvärr är de ensamma om den åsikten och bokhandeln blir smått överdekorerad, bland annat med ett fotobås och en ren i naturlig storlek (!)  

När Mattie av en händelse får reda på vad Toms doktorsavhandling handlar om, så är det svårt att hålla det hemligt. När hennes ex plötsligt dyker upp, så står Tom där och stöttar henne. Undan för undan så blir de vänner till resten av gängets stora förvåning! 

Det är trevligt att komma tillbaka till bokhandeln och möta gänget igen. Fokus ligger lite mer på tesalongen, vilket inte är så konstigt. Mysigt med julstämning, även om det som vanligt blir lite smått kaotiskt. Det känns som ett bra avslut, nu när hela gänget är presenterat.  Det enda som stör mig en aning är att Mattie heter Matilda i de tidigare böckerna, men det spelar ju inte så stor roll. 

De tidigare böckerna kan du läsa om här:
Bokhandeln för ensamma hjärtan
Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan
Kär och galen i bokhandeln för ensamma hjärtan


Boken är utgiven av Historiska media
ISBN: 9789177897347