Knutar och band av Sanne Åberg

Boken är en ganska direkt fortsättning på Lysande klot tvenne, som är den första boken i serien om Elsinorien.

Efter att de besegrade den onde trollkarlen har Ailonise och hennes vänner återvänt till slottet i Elsinorien. Även om de lyckades med det som såg omöjligt ut, så finns det många sår som behöver läkas. Både utanpå och innuti.  Hennes bror låser in sig på rummet. Själv söker hon efter en tillfredsställande tillvaro. Hennes sinne är fullt med tankar och var kan hon få svar på dem?
Hon hittar sin plats i ett kloster där hon får prata om sina existentiella frågor och lära sig att ta vara på det naturen bidrar med. När prins Dainas av Illidien behöver hjälp med sin sjuka trolovade så skickar abbedissan dit Ailonise, som får möta ett hov så olikt det hon har i sitt eget slott. 

Årstiderna växlar och tiden går nästan omärkligt framåt, men ändå så tydligt. Ailonise växer och blir en kvinna. Vardagens små händelser får med tiden stora konsekvenser.
Vilka band får en prinsessa binda?  

Jag tycker språket är bättre. Tiden rullar långsammare, även om boken spänner över längre tid. Så spännande att få följa med Ailonise under hennes mognadsprocess och när hon landar i vem hon vill vara och vad hon kan.  


Utgiven av Visto förlag
ISBN: 9789178854431
Antal sidor: 281