Boksmugglarna av Anna James

Den magiska bokhandeln

I den fjärde delen får vi följa med Milo, som bor ombord på det magiska tåget Sesquipedalianen, som åker mellan böckernas värld och den verkliga världen. Tåget behöver fantasi för att ta sig fram, så vill du åka med så behöver du dela med dig av din lite fantasi. 

Tillys morfar blir förgiftad av en kopia av Trollkarlen från Oz, lovar boksmugglaren Horatio, som styr det magiska tåget, att han ska hjälpa till. När även han blir förgiftad, så är det upp till Tilly och Milo att rädda dem. Under deras jakt efter botemedlet så inser de att Horatio har mörkat hela Milos barndom. Tillsammans försöker de få reda på sanningen om Milos bakgrund samtidigt som de försöker rädda livet på deras äldre. De läser sig in i Trollkarlen från Oz, för där ska det finnas en ledtråd. Kommer de hitta botemedlet innan det är försent för Archie och Horatio? 

En lättläst bok för alla åldrar, även om den riktar sig till den yngre halvan. Funkar kanon som högläsningsbok! Den startar med en sammanfattning av de tidigare böckerna, men jag föreslår att du läser dem istället. Språket är magiskt målande, det är enkelt att visualisera boken och följa med på tåget, in i Trollkarlen från Oz, vidare ner till arkivarierna och tillbaka till Blads bokhandel i London. 

Tidigare böcker i serien:
(Jag har inte läst bok 1)
Bok 2 – Tilly och de förlorade sagorna
Bok 3 – Tilly och äventyrskartan


Utgiven av Harper Collins 
År: 2022
ISBN: 9789150970982
Antal sidor: 419 

Boksmugglarna, Den magiska bokhandeln, av Anna James