Den saknade systern, Meropes bok av Lucinda Riley

Det har snart gått ett år sedan Pa Salt dog och lämnade sina adopterade döttrar varsitt brev och uppmaning att söka sitt ursprung. Nu är alla systrarna spridda över hela jordklotet, förutom den där sista saknade systern. Familjens advokat George har följt mängder av ledtrådar och har nu hittat Mary-Kate på en vingård i Nya Zeeland, där hon bor med sin mamma Merry och bror Jack. De undrar om Mary-Kate kan vara den sjunde systern? Han tror att det är rätt person och det enda beviset de har är en teckning en stjärnformad smaragd-ring. Alla systrarna blir inblandande i sökandet. Det hade ju varit roligt om hon kunde delta vid en ceremoni på årsdagen av deras fars bortgång. Det blir en kattochråtta-lek i Nya Zealand, Kanada, England, Frankrike och Irland då den förmodade systern blir orolig att någon från det förflutna är ute efter henne.

Dåtidshistorien grundar i den stora konflikten mellan Irland och Storbritannien. Nuala kommer från en familj som är kärnan i IRAs kamp i deras stad. När hon påbörjar en tjänst på godset hos den krigsskadade britten Philip Fitzgerald så rör det upp känslor. 

Mina tankar

Det är lite rörigt när alla systrar, med respektive, involveras i en bok. Och bitvis ganska segt. Den historiska berättelsen har bra mycket mer att erbjuda, både i intensitet, spänning och historielektion. Men med det sagt så vill jag säga att det är en bra bok. En tjock bok. Och ett nöje att läsa och ta del av Lucindas fina ordväv.

Jag räknade inte med någon slutkläm, frågorna är fler än någonsin. Men jag hoppas att det kommer i den åttonde boken, om Pa. Hon var duktig på att skapa stämning och förväntningar. Det ska bli spännande att se om hennes son lyckas knyta ihop hennes manus och dikteringar till en sista bok som kommer under nästa år. 


Länkar till de recensionerna jag skrivit om de tidigare böckerna.
Maias bok, del 1
Allys bok, del 2
Stars bok, del 3
CeCes bok, del 4
Tiggys bok, del 5
Electras bok, del 6


Boken är utgiven av Bazar förlag
ISBN 9789180060486